Theo Pouw

februari 2009 - september 2009

Opdracht: Grondwasinstallatie bij Theo Pouw te Utrecht

Bij Theo Pouw te Utrecht hebben we een complete besturing geleverd voor een installatie voor het reinigen van vervuilde grond.
Op de film hieronder krijgt u een indruk van de omvang van de installatie.

Besturing:
Het proces is besturingstechnisch opgedeeld in 7 onderdelen. Per onderdeel is een besturingskast gemaakt van ca. 4 meter met een capaciteit tot 400kW. Alle panelen, frequentieregelaars en softstarters zijn middels een Profibusnetwerk met elkaar verbonden. De centrale PLC (Siemens S7-400) is ook verbonden met Ethernet. Via deze verbinding communiceren we met 4 stand alone PLC’s. Tevens is er een glasvezel verbinding met het hoofdkantoor en internet. Middels deze verbinding zijn de nieuwste productie- en verbruiksrapporten altijd op het hoofdkantoor beschikbaar. Tevens kunnen we op afstand de software aanpassen of een storing lokaliseren.

SCADA:
De bediening is geheel met SCADA PC’s. Het systeem is redundant uitgevoerd. De applicatie is gemaakt met Citect. Elke PC heeft een dubbel beeldscherm, zodat er een maximaal overzicht is. Op het SCADA zijn de bedieningen, procesinstellingen, trendings en rapportage beschikbaar.

 

Foto's

Video

Sitemap - Inloggen